keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Lehtikaaliletut

Lettuja, lettuja! Saan Sihtikurkun syömään jopa lehtikaalia kun tungen sitä lettutaikinaa. Lehtikaali on oikea superkasvis ja käytetään sitä aika paljon ruuanlaitossa, tai sitten popsitaan ihan raakana salaatin joukossa.

Anoppi kasvatti kesällä lehtikaalia ja koska ei itse halunnut sitä käyttää niin ratsasin sadon ja pakastin. Se on tosi helppo keino saada sato talteen ja kaalia on helppo käyttää kun se on jo valmiiksi ruodittu.
Eli tuoreesta kaalista revitään lehdet paloiksi ja poistetaan isot lehtiruodot, sitten vaan pakastepusseihin ja pakkaseen. Nappasin sieltä nyt pussin ja murskasin jäätyneet lehdet silpuksi. (Murenevat todella helposti). Sitten vaan ihan pinaattilettutaikinan reseptillä, mutta pinaatin sijaan heitin lehtikaalimurua joukkoon, nam nam!

Lehtikaaliletut

3dl jauhoja
2 munaa
5 dl maitoa
murskattua pakastelehtikaalia pussillinen
ripaus suolaa
n. 1 rkl öljyä

Just ennen paistoa lorautin vielä desin vissyä joukkoon.

Kakarakriitikko: "Jee, lettuja! Mä syön ainakin viisi!" -Sihtikurkku
Ihanaa laittaa lettuja kun nämä kelpaa aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti