sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sweetchili-uunilohta ja kuskusta

Tästä ei muuten paljoa helpommaksi ruuanlaitto muutu! Uunilohi on loistava arkiruoka sillä tämä valmistuu noin 30 minuutissa ja suurin hankaluus taitaa olla se, ettei lisukesalaattia pilkkoessa veistä sormeensa. Ja mikä parasta; lohi on aika usein tarjouksessa, joten tämä on myös aika edullinen setti. Olettaen, että kuskusta (eli siis couscousta ;))ja chilikastiketta löytyy kaapista niin kuin meillä.


 Työjärjestys on seuraavanlainen: lado ensin lohelle mausteet ja laita uuniin, jonka jälkeen valmista kuskus ja kuskuksen turvotessa tee salaatti. Kun salaatti on pilkottu niin lohikin lienee jo kypsää, joten ei muuta kuin syömään!

Uunilohi ja kuskusta

Aseta lohifileet leivinpaperilla vuoratulle levylle ja suolaa hyvin. Kaada sweetchilikastiketta toisen lohifileen päälle ja jos kaapista löytyy niin ripsottele kurpitsansiemeniä myös. Mausta toinen lohifile suolan lisäksi ripauksella mustapippuria ja tillillä. Laita uunin keskitasolle 200 asteeseen siksi aikaa kun valmistat kuskusta (n20-30 min).



Tee kuskus paketin ohjeiden mukaan. Lisää lopussa kun sekoittelet kuskuksen irtonaiseksi nokare voita ja ripaus mustapippuria.

Valmista salaatti (jäävuorisalaattia, lehtikaalia, kurkkua, tomaattia ja raastettu porkkana, loraus oliiviöljyä), ota lohi uunista ja kutsu perhe syömään!


Vinkkivitonen: Tee kuskusta reilu annos ja tee jämistä kuskus-salaattia seuraavaksi päiväksi itsellesi kun lapset syö lohta ja perunaa.

Kakarakriitikko
"Mä en tykkää porkkanasta, enkä salaatista, enkä lehtikaalista, enkä kuskuksesta" - Sihtikurkku (toim.huom. suht hyvin uppos melkeen koko annos kuitenkin)
Ahmatti maiskutteli menemään niin kuin yleensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti