Pääsiäisestä meiltä oli jäänyt yrttejä aika lailla joten päätin tehä tomaattista linssikastiketta kun siihen saa helposti upotettua puoli puskaa timjamia. Lisäksi tähän ei tarvinnut ostaa mitään kaupasta vaan kaikki ainekset löytyivät suoraan kaapista ja suklaantäytteisen pääsiäisen jälkeen tää on myös mukavan kevyttä sapuskaa.
Linssikastike
1 iso sipuli
2 dl punaisia linssejä
1 dl vihreitä linssejä
2 valkosipulin kynttä
5 isoa herkkusientä
2 rkl tuoretta timjamia silppuna
1 prk tomaattimurskaa
Vettä
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele punaiset linssit ja pilko herkkusienet. Kuullota pannulla sipulia ja herkkusieniä hetki ja lisää sitten linssit ja valkosipuli. Paistele kunnes linssit vähän pehmenevät ja lisää sitten tomaattimurska ja tomaattimurskapurkin verran vettä. Lisää sokeri, tomaattisose ja muutama ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä kunnes linssit ovat melkein kypsiä. Jossain vaiheessa tarvitsee ehkä lisätä vettä. Lisää timjami ja tarkista maku. Lisää suolaa ja muita mausteita tarpeen mukaan. Ite jätin linsseihin vähän rakennetta ettei ne oo ihan mitään mössöä. Tarjoa pastan kanssa.
Kakarakriitikko: Sihtikurkku söi pastat ja vähän hylki linssejä, mutta maistui ihan hyvin. En kertonut tämän olevan linssikastiketta, niin ennakkoluulot linssejä kohtaan ei nousseet pintaan vaan tomaattikastikkeena meni tosiaan suht ok. Ahmatti maiskutti normaalisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti