tiistai 3. marraskuuta 2015

Bataatti-kikherne-tofucurry

Syksy ja kylmät ilmat tulee, silloin ruuan pitää olla lämmintä tai ainakin lämmittävää! Mulla on pitkään ollut joku tulisen ruuan kausi ja ja nyt kun kaupasta tarttui mukaan red curry-tahnaa niin pakkohan siitä oli currya pyöräyttää. Tämä tosin on ihan aikuisten ruoka, lapsille taitaa olla liikaa poltetta. Tai riippuu toki siitä mihin on tottunut, ei tämä mitään supertulista kuitenkaan ole!

Punasen currytahnan kaveriksi otin bataattia, kikherneitä ja tofua. En halunnut tehä mitään turhan eksoottista ja nämä ainekset sopivat lapsiperheen budjettiinkin loistavasti! Kaiken kaikkiaan helppo, suht edullinen (melkeinpä suoraan kaapista löytyy nämä ainekset) ja nopea. Jatkoon ja uuteen testiin vähän erilaisilla aineksilla!

  

Bataatti-kikhernecurry

1sipuli
3 valkosipulin kynttä
2-3 isoa teelusikallista punasta currytahnaa
1 bataatti n. sentin paloina
2 tomaattia
Tölkki kookosmaitoa
Kikherneitä huuhdeltuina ja valutettuina
1 pkt tofua
Chilijauhetta 
Soijaa
Curryjauhetta 
2 tl fariinisokeria

Kuullota pannulla silputtu sipuli pehmeäksi ja lisää currytahna ja valkosipuli. Pyörittele hetki. Lisää joukkoon bataattikuutiot ja paista hetki. Lisää loput ainekset paitsi tofu ja anna hautua kannen alla. 
Pilko tofu sentin paloiksi ja paista toisella pannulla kauniin ruskeaksi. Maustoin tofun soijalla ja inkiväärijauheella. Lisää paistettu tofu curryyn kun bataatti on melkein kypsää. Hauduta loppuun. Maistele ja lisää soijaa ja muita mausteita tarpeen mukaan. Tarjoile riisin kanssa, tai kasvisten niin kuin mulla näissä kuvissa eväänä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti