Tää lapsiperheiden alltimefavorit on meidän perheessä tehty yleensä Quornista. Niille joille Quorn ei ole vielä tuttu, niin tässä tietoisku KLIK.
Lyhyesti sanottuna Quornin pääainesosa mykoproteiini (sieniproteiini) on korkealaatuinen ja lihaton proteiinivalmiste, ja sitä saa useassa eri muodossa mm. rouheena, pihvinä, nugetteina.
Meillä käytetään rouhetta jauhelihan korvikkeena. Ollaan tykätty kovasti sillä sen rakenne on miellyttävämpi kuin soijarouheen ja maku myöskin parempi. Soijarouhe pitää aina todella tarkasti maustaa ja mahdollisesti turvottaa etukäteen, mutta quornin sen kun heittää sekaan. Suosittelen!
Tästä syntyy meidän perheessä "jauheliha"kastikkeet, makaronilaatikko ja lasagne ainakin. Ja täydestä menee jopa aikuisiin lihansyöjiin. Moni on luullut syövänsä jauhelihaa ennen kuin on kuullut syöneensä ihan vain kasvisaterian. Tämä on myös älyttömän helppo ennakkoluuloisten lasten kanssa joille jauheliha on tuttu raaka-aine.
Quorn-makaronilaatikko
sipuli
paprika
3 kynttä valkosipulia
1/2 pieni kesäkurpitsa
400 g quorn
3 rkl tomaattipyrettä
1/2 pk koskenlaskija
makaronia
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
Laita pastavesi kiehumaan ja sekaan yksi kasvisliemikuutio. Keitä makaronia hieman vajaa 500g.
Silppua sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja valkosipuli. Kuullota pannulla öljytilkassa ja lisää quorn. Mausta suolalla, tomaattimurskalla ja mustapippurilla.
Sekoita uunivuuassa kypsät makaronit ja kasvisquorntäyte ja pilko sekaan koskenlaskija pieninä paloina. Voit valita omaan makuun sopivan koskenlaskijan, meillä usein käytössä on voimakas tai paprika. Vuokaan voi kaataa vielä vähän makaronien keitinvettä, ettei tuu kuivaa. (tai sitten tee munamaito) Vetele juustoa siivuina päälle ja työnnä 200 asteiseen uuniin 45 minuutiksi.
Kakarakriitikko: "Jee, makaronilaatikkoa! Mun lempparia!" -Sihtikurkku
Ahmatillekin maistui. Taas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti