maanantai 24. marraskuuta 2014

Punajuuri-kikhernepyörykät ja tomaatticouscous

Tämän ruuan tekemiseen menee jonkin verran aikaa, sillä pyöryköiden paistamisessa kestää. Lisäksi punajuurten keittäminen ottaa oman aikansa, mutta muuten tää on kyllä nopsa ja helppo. Eikä muuten hinnallakaan ole pilattu.
Pyöryköiden kanssa voi tarjota toki perunoitakin, jotka ainakin meillä maistuu lapsille paremmin kuin couscous. Lisäksi duunasin tsatsikin tähän lisukkeeksi, joka toi ihanaa raikautta ja sopi pyöryköiden kanssa oikein hyvin!



Punajuuri-kikhernepyörykät

 4-5 keskikokoista punajuurta
sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tlk kikherneitä (230g)
1 rkl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
2 dl korppujauhoa


Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori. (mä keittelin jo edellisenä päivänä valmiiksi, niin ruoka tuli vähän nopeemmin) Kypsien punajuurien kuoriminen onnistuu muuten tosi hyvin kylmässä vedessä ihan sormilla hinkkaamalla. Kuori lähtee melkein itestään.

Peukaloilla kun hinkkaa kylmässä vedessä, niin kuori liukuu irti.

 Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla. Pilko punajuuret pienemmiksi paloiksi. Kaada kaikki ainekset korppujauhoja lukuunottamatta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja maistele vielä, että makuja on tarpeeksi.
Kaada korppujauhoja lautaselle jotta voi pyöritellä pyörykät jauhoissa ennen paistoa. Tee pyöryköitä, pyörittele jauhoissa ja paista öljyssä.



Tomaatti-couscous

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmiin couscousin sekaan nokare voita, 2 rkl sitruunamehua, mustapippuria 1 pilkottu tomaatti ja 1 pilkottu ja pannulla kuullotettu sipuli. Helppoa ku heinänteko.

Kakarakriitikko: "Ei oo hyviä, mä haluun niitä tavallisia!" -Sihtikurkku. Tavallisilla kasvispyöryköillä tarkoittaa Hälsans kök:n kasvispyöryköitä, jotka oikeesti onkin tosi hyviä. Couscousin kanssa ei oikeen maistunut, perunan kanssa vetivät molemmat hyvin.

Tsatsiki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti