tiistai 20. lokakuuta 2015

Lehtikaali(fitness)munakas

Munakasta, munakasta, meitsi tykkää munakkaasta! Supernopea, helppo ja monipuolinen munakas on oikea arjen pikaruoka johon voi änkeä kaikkea mitä kaapista löytyy. Tänään meidän kaapista löytyi lehtikaalia, sipulia, paprikaa ja kukkakaalia. Ei muuta ku pannu kuumaks!

Mä en käytä maitoa, kermaa tai juustoa munakkaassa vaan tässä on ihan vaan kasviksia ja munaa. Itseasiassa tosi fitnessmäisesti pelkkää valkuaista, koska oon täysin ihastunut Laitilan Proegg Valkuaisiin joita voi heittää smoothien joukkoon tai niin kuin nyt, tehdä niistä munakasta! Joten siksi tämä on fitnes-munakas!

Fitness-munakas

Pari lehteä lehtikaalia
puolikas sipuli
puolikas paprika
minitomaatteja
2 dl valkuaisia
valkosipulia
suolaa, pippuria

Poista lehtikaalista kova lehtiruoto ja silppua pieneksi. Silppua myös sipuli, paprika, minitomaatit ja valkosipuli. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä, että siitä tulee oikein pehmosta. Lisää lehtikaali, valkosipuli ja paprika. Anna hetken aikaa pehmetä, itse tykkään kuitenkin jättää hieman suutuntumaa ja hampaille töitä. Lisää valkuaiset ja vähennä lämpöä. Munakas saa siis kypsyä miedolla lämmöllä, joten ole varovainen ettei pohja pala. Ripottele puolikypsän munakkaan päälle minitomaatit ja suolaa ja pippuria maun mukaan. Kun rupee olemaan täysin hyytynyttä taita munakas kahtia ja siirrä lautaselle. Itse heitin vielä silputtua persiljaa ja kypsää kukkakaalia päälle, kun niitä sattui jääkaapista löytymään. Munakastahan voi sitten herkkusuut tuunata esim. parmesaanilla, mutta ei se sit enää ois fitness.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti