tiistai 3. marraskuuta 2015

Itsetehty herkkumysli

Tykkään syödä mysliä rahkan ja jogurttien kanssa. Mies vetää usein ihan paljaaltaan maidon kera ja mysli toimii myös hyvänä lisänä esim. leipätaikinassa. Useissa kaupan mysleissä on vaan ihan älytön määrä sokeria, hirveesti hiutaleita eikä tarpeeksi pähkinöitä ja muita herkkuja. Paras siis tehä ite niin saa just sellasta kuin haluaa ja tietää mitä syö!




Herkkumysliin laitetaan tietenkin paljon pähkinää, siemeniä ja kookosta. Lisäksi heitin kuivattuja karpaloita ja rusinoita sekaan. Kannattaa myös testata kanelia ja kardemummaa mausteina jos niistä tykkää! Itse en tähän satsiin niitä laittanut, mutta toimii tosi hyvin!

Herkkumysli

1/2dl öljyä
1 rkl hunajaa (tai enemmän jos tykkää kovin makeasta)
3 rkl vettä

Sekoita keskenään ja lisää sekaan 

3dl kaurahiutaleita
Murskattua pähkinää
Auringonkukansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Pellavansiemeniä
Paista 210 asteessa ja sekoittele välillä kunnes on paahteista ja saanut vähän väriä. Ota pois uunista ja lisää sekaan kookoshiutaleita, rusinoita ja kuivattuja karpaloita! Nauti rahkan päällä hyvällä omalla tunnolla!
Viikunoita, mysliä, rahkaa ja hunajaraitoja



 Ps. Viikunakausi on tällä hetkellä parhaimmillaan. Kilohinta alle 10€ meidän lähimmässä cittarissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti