maanantai 9. helmikuuta 2015

Soijastroganof

Ostin pitkästä aikaa soijasuikaleita ja duunasin niistä tätä maukasta stroganoffia. Itsestään soija ei vaan maistu meidän perheelle, mutta kun sen kätkee tähän soosiin niin menettelee. Jatkossa kyllä käytän Quorn-kuutioita tässä safkassa, mutta ne jotka tykkää soijasta niin tämä on aivan loistava resepti ihan tälläisenaan!

Soijastroga

3 dl soijasuikaleita
1,5l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 sipulia
3 porkkanaa
1 suolakurkku
hillosipuleita
4-5 isoa tuoretta herkkusientä
3 valkosipulia
3 tl dijonsinappia
1 prk tomaattipyrettä
4 rkl soijajauhoa
2 dl ruokakermaa

Keitä soijasuokaleita 5-10 min. vedessä johon olet lisännyt kasvisliemikuutiot. Silppua sipuli, herkkusienet, suolakurkku ja viipaloi porkkanat. Paista sipulia ja valkosipulia ja herkkusieniä pannulla hetki, jotta sienet vähän ruskistuvat. Laita ne syrjään odottamaan. Kaada teflonkattilan pohjalle vähän soijasuikaleiden keitinlientä ja heitä porkkanat sinne porisemaan. Valuta loput soijasuikaleet liemestä, mutta ota liemi talteen. Kun porkkanat ovat kiehuneet viitisen minuuttia lisää joukkoon soijasuikaleet, 3-4 dl kasvislientä, tomaattipyre ja soijajauho. Anna kiehua kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää sieni-sipuliseos, suolakurkut, sinappi ja hillosipulit ja kerma. Anna hetken aikaa kiehua ja tarkista maku. Lisää suolaa ja sinappia tarpeen mukaan.







Kakarakriitikko: Siis yllätyin ihan kuinka hyvin Sihtikurkku söi! Eikä edes pahemmin inissyt. Itsellä hieman tökki toi soija, mutta niin kuin sanoin ens kerralla muuten sama, mutta Quornista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti