Tämä ruoka sai alkunsa kun Sihtikurkku kysyi miksei meillä ikinä kotona ole sellasta hyvää kanaruokaa ku tarhassa. Sihtikurkku kertoi, että siinä ruuassa on kanaa ja perunaa. No kanaa meillä ei oikein syödä, mutta ajattelin quornkuutioiden menevän täydestä. Kutsuun tätä kotonakin kanavuuaksi. Tosi helppo safka sillä alkusilppomisten jälkeen tulee itekseen uunissa. Pahoittelut kuvasta, en muistanut kuvailla ennen kuin melkein kaikki oli jo syöty! Tässä yksi ehdokas maailman hirveimpien ruokakuvien kisaan. Niitä ehdokkaita tuntuu tästä blogista löytyvän... Tarkemmin ajatellen, en kyllä julkaise tästä kuvaa ollenkaan!
Quornpottuvuoka
n. 1kg pottua (riippuen kuinka ison vuuan teet)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
Pussi quornkuutioita
2,5 dl ruokakermaa
pkt mozzarellaa
Currya
Suolaa
Mustapippuria
Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuori ja viipaloi potut. Paista pannulla öljyssä sipulit, lisää quornkuutiot. Ota kuutioihin kiva paistunut pinta ja mausta suolalla, currylla ja pippurilla.
Lado uunivuuan pohjalle viipaloituja pottuja, ripottele hieman suolaa päälle. Kaada 1/2 quorn-sipuliseosta päälle. Revi mozzarellaa sinne tänne paloiksi. Tee uusi kerros samoin. Peitä lopuksi vielä pottuviipaleilla ja kaada kerma päälle. Jos haluut niin raasta vielä jotain juustoa pintaan. Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti. Mulla taisi hautua miedolla lämmöllä melkein pari tuntia. Tuli tosi pehmeää ja hyvää!
Kakarakriitikko: "Nam, kanavuokaa. Tää maistuu erilaiselta kuin tarhassa. Mut on tää ihan hyvää." -Sihtikurkku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti