sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Couscous-salaatti

Ja jälleen luvassa herkullinen arkiruoka alle 30 minuutissa tsädäm! Edellisessä postauksessa tehtiin uunilohta ja kuskusta ja siellä vinkkasin, että kandee keitellä kuskusta enemmänkin kerralla ja käyttää jämät tähän salaattiin. Kiellettyä ei tietenkään ole keitellä kuskusta ihan pelkästään tätä salaattia varten. En tosin nyt osaa sanoa kuskuksen määristä mitään, mutta oiskohan sitä ollut noin 4-5 dl valmiina?
Enivei, keitä kuskusta haluamasi määrä tai käytä jämiä!


Couscous-salaatti

4-5 dl valmista kuskusta
1 paprika
pari siivua aurinkokuivattua tomaattia
kuivattuja aprikooseja
pinaattia/lehtikaalia
puolikas pieni kesäkurpitsa
sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 pkt halloumia
sitruunamehua

Pilko kuskuksen sekaan paprika, tomaatit ja aprikoosit. Paista pannulla sipuli, pilkottu kesäkurpitsa ja valkosipuli. Ripsauta sekaan suolaa ja mustapippuria. Paista myös halloumi. Sekoita kaikki sekaisin, purista hieman sitruunamehua sekaan ja tarkista suola. Lisää makuja tarvittaessa ja kanna pöytään!

Käytä härskisti hyväksesi lapsityövoimaa!

Paprikan kanssa on hyvä harjoitella veitsen käyttöä!

Paistaminen sujuu jo, tosin kesäkurpitsoja vähän hyppeli lattialle asti.


Kakarakriitikko ei päässyt tämän ruuan kimppuun muuten kuin valmistusvaiheessa ja halloumi, aprikoosit ja paprika tekivät kyllä kauppansa. Lapsille tarjottu peruna ja uunilohi maistuivat kyllä erinomaisesti!

Ps. Kruunaa ateria ihanalla mustikkaraakasuklaakakulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti