maanantai 20. lokakuuta 2014

Mustikkaraakasuklaakakku

Tässä päivänä muutamana rupesi mieleni tekemään raakakakkua. Raakakakkuhan on siis kakku jonka mitään ainetta ei kuumenneta yli 45 asteen (muistaakseni?). Yleensä raakakakkujen teossa käytetään paljon pähkinöitä, avocadoa tai banaania eikä ollenkaan valkoista sokeria, eli näissä on varsin paljon hyviä rasvoja ja muutenkin ravintoarvot kohillaan. Näitä siis voi syödä hyvällä omalla tunnolla, tosin ei kovin montaa palaa kerrallaan, koska mitään kevyttä herkkua tämä ei ole.
Mulla on ollut tallessa pitkään yksi herkullisen kuuloinen raakakakun resepti, jonka löysin netistä ja päätin kokeilla sitä. Ainekset löyty mukavasti kaapista joten eiku hommiin ja OMG ihan täydellistä raakakakkua! Parasta mitä oon ikinä tehny!



Jouduin vähän tuunaamaan pohjaa ku mies ei tykkää niin mössösestä pohjasta ja muutenkin sovelsin vähän matkan varrella. Laitan sen alkuperäisen ohjeen tähän kuitenkin ja kerron sit miten sitä muuttelin niin voitte testata joko alkuperästä tai mun lisäyksillä!

Mustikkaraakakakku

Pohja
3dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 dl rusinoita
1 dl taateleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
0,5 tl suolaa

Surauttele massaksi. Mun pohjaan ei tullut ihan noin paljon cashewpähkinöitä, eikä rusinoita, mutta lisäsin sitten valmiiseen soseutettuun massaan vajaan desin mantelijauhoa, rouhittuja pähkinöitä ja rouhittuja manteleita, sekä muutaman rkl sulatettua kookosöljyä. Sitten irtopohjavuokaan ja vuoka pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
400g mustikoita
200g avocadoa
160 g liotettuja cashewpähkinöitä
100g kaakaovoita
90g kookosöljyä
25g raakakaakaojauhetta
60g hunajaa
50 g taatelia
ripaus suolaa

Sama juttu, eli surauttele soseeksi, lisää lämminvesihauteessa sulateltu öljy+kaakaovoi sekoitellen ja valmista. Kaada täyte pohjan päälle ja jääkaappiin tekeytymään. Ite en taaskaan laittanut ihan noin paljon cashewpähkinää enkä avocadoa enkä hunajaa, vaan korvasin hunajan tuomaa makeutta ja avocadon rakennetta heittämällä sekaan banaanin ja sit vielä pienen purkin kookoskermaa(muutama rkl säästöön koristeluja varten). Surrur siis sauvasekoittimella muut ainekset ja sen jälkeen sekoittelin kookoskerman ja öljyn massaan ja tasoittelin pohjan päälle. Ylijääneellää kookoskermalla roiskin vielä koristeluja kakun pintaan. Kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi, mutta parasta tää oli kyllä seuraavana päivänä vasta. Eli jos mahdollista niin tee jo tarjoilua edeltävänä iltana valmiiksi.


Ei voi muuta ku kehua! Hyvää oli!

Kakarakriitikko
"Mä en niin paljon tykkää tästä kuorrutteesta, mutta tää pohja on tosi hyvää!" -Sihtikurkku
Ahmatti maiskutti menemään iloisena ja naama mustikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti