keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Eräänä sateisena päivänä...

Nyt on syksy näköjään saapunut ryminällä ja kuulaat, kirkkaat syyspäivät vaihtuneet ankeisiin sadekeleihin. Tähän yhtälöön kun lisää pienen flunssan, niin tuloksena on kaksi kärttyistä lasta joille pitäisi keksiä tekemistä neljän seinän sisällä.



Aamupäivällä oltiin jo askarreltu Afgaariota (akvaariota), taiteiltu sormiväreillä, luettu ja rakennettu legoilla, joten flunssaisten aikuisten takki rupes olemaan aika tyhjä -> Aika siis marssia videovuokraamoon!
Minuutti riitti piirrettyjen hyllyn edessä kun esikoinen oli jo tehnyt valintansa. Lentsikat olisi iltapäivän vauhtipläjäys. Ja täytyyhän leffan kanssa syödä jotain herkkujakin, joten kaupan kautta kotiin.

Tarjolla leffan kanssa siis porkkanatikkuja ja dippiä, viinirypäleitä, lehtikaalisipsejä ja itetehtyä popparia.

Lehtikaalisipsit

2 rkl oljyä
ripaus suolaa
lehtikaalia (n.200 g)

Huuhtele kaalit ja silppua sopiviksi suupaloiksi. Kaada öljy astiaan ja ripsauttele suolaa päälle. Paljoa ei tarvita, lehtikaali on aika suolasen makuista jo itsestään. Jos tykkäät stydimmästä niin laita vähän chiliä tai valkosipulijauhetta sekaan. Myös pikku tilkka etikkaa sopii hyvin, mutta sen annostelun kanssa pitää sitten olla hyvin varovainen. Nämä voi siis maustaa ihan oman maun mukaisesti!

ennen uunia
uunin jälkeen
 Sekoittele kaalit öljy-mausteseoksessa ja lado uunipellille ja laita 100 asteeseen noin 10 minuutiksi. Paistamisen puolivälissä kannattaa vähän pöyhiä sipsejä niin ne kuivuu tasaisesti joka puolelta. HUOM! Nämä kärähtää ihan superhelposti, joten muista vahtia paistamista. Kun sipsit ovat rapsakoita, mutta vielä vihreitä niin nappaa pois uunista ja ryhdy herkutteluun!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti