torstai 13. marraskuuta 2014

Punajuuri-kasviskeitto ja quornpannari

Edellisessä postauksessa oli ruokana quornpastakastike ja nyt kun sitä on syöty kaksi päivää niin tässäpä kiva keino saada loputkin kastikkeet käytettyä eikä tarvitse heittää ruokaa pois. Suolanen pannari! Pannaritaikinaan muutenkin on tosi helppo heittää kaikki jämät mitä kaapista löytyy! Ihanaa tulee kanssa kun laittaa aurinkokuivattua tomaattia, fetaa ja basilikaa!

Pannarin kaveriksi keittelin kasviskeiton nyt kun syksyn juurekset on superhalpoja ja hyviä. Punajuuri antaa keitolle mahtavan punaisen värin. Maku oli tosi hyvä noinkin, mutta yksi tuunausidea olisi heittää tuonne joukkoon hieman Aura-murua. Voisin kuvitella, että sopisi todella hyvin!




Punajuuri-kasviskeitto

3 punajuurta
4 perunaa
4 porkkanaa
1 sipuli
koskenlaskija voimakas
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele kasvikset ja laita kiehumaan. Kun on kypsiä niin ota keitinlientä jonkin verran talteen ja jätä jonkin verran kattilan pohjalle. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää keitinlientä jos tulee liian paksua. Laita kattila taas pienelle lämmölle liedelle ja lisää noin puoli pakettia koskenlaskijaa. Pyörittele ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Quornpannari

5 dl maitoa
3 munaa
2,5 dl jauhoja
ripaus sokeria
quornkastikkeen jämät
juustoraasteen jämät jos kaapista löytyy :)
suolaa

Sekoita maito, jauhot ja munat kulhossa. Lisää kastikkeen jämät ja mausteet. Vuoraa iso vuoka leivinpaperilla ja kaada pannari siihen. Paista 225 asteessa keskitasolla kunnes on kypsää. Mulla kesti tosi kauan, paljon kauemmin kuin normipannarissa. Ainakin yli puoli tuntia meni heittämällä, 45 min on lähempänä. Vähennä hieman lämpöä jos tuntuu että palaa päältä. Pannarin kannattaa antaa jäähtyä hieman niin se tekeytyy helpommin leikattaviksi paloiksi. Ihan tuoreeltaan rupesi mössööntymään. En tiiä kantsiskos silloin lisätä hieman jauhoja, tietääkö joku parempi leipuri?


Hyvää tuli ja aika halvaksi kävi, kun juureksia löytyi jo kaapista ja loput juurekset oli lähikaupassa 1€/kg. Ja lapsille maistui tosi hyvin! Pannaria katos hirmuista vauhtia ja Ahmatti veti jättiannoksen keittoakin. Sihtikurkku söi keittoa vähän epäillen, mutta pannari maistui hyvin.

Kakarakriitikko: "Tää on ihan vähän vaan hyvää." -Sihtikurkku.
Sillä on selkeesti joku juttu, että ruuan pitää aina olla pahaa. Vaikka se oiskin tosi hyvää ja tyyppi syö reippaasti, niin silti ruoka maistuu aina pahalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti