Alkupalaksi punaviinin jämät. |
Öljyä
2 rkl voita
200 g risottoriisiä
300 g tatteja viipaleina
sipuli
valkosipulin kynsi
2dl valkkaria
8dll kasvislientä
1 dl parmesanraastetta
suolaa
mustapippuria
Kiehauta 8 dl vettä ja heitä sinne sekaan kasvisliemikuutio. Tästä saa kätevästi kasvislientä nesteeksi. Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla.Lisää voi ja riisi, sekoittele ja anna riisien paahtua läpikuultaviksi. Lisää tattiviipaleet sekä sipulisilppu. (Me itse käytettiin kuivattuja tatteja, joten niitä piti hetki liottaa ennen käyttöä. Liotettuna tatteja oli noin 300g, joten on oo ihan varma tuoreiden määrästä. Sopivasti.) Anna kuullottua ja paahtua kevyesti. Avaa viini ja kaada molemmille lasiin. Skoolaa ja nautiskele. Lisää valkosipuli sekä valkoviini. Hämmennä risottoa, ettei riisi pääse palamaan pohjaan. Lisää nestettä vähitellen ja anna risoton hautua hiljalleen kypsäksi matalalla lämmöllä. Lisää aina pari desiä nestettä kun vaikuttaa kuivahkolta. Kun risotto on kypsää, kääntele lopuksi joukkoon parmesan, suolaa ja mustapippuria maun mukaan ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti