Toinen lapsiperheiden suosikki (ainakin meidän lähipiirin) on lasagne. Lasagne on siinä mielessä tosi hyvä ruoka kun siihenkin voi käyttää melkein mitä vaan kaapista löytyy. Mahdollisuudet ja makuyhdistelmät on rajattomat. Kunhan lasagnessa on vain paljon juustoa niin toimii aina!
Tässä kasvislasagnessa on käytetty pinaattia ja tofua. Perinteinen maitojuustokastike on korvattu raejuustolla ja emmentalilla ihan ruuanlaittajan laiskuuden takia. Tuli aika hyvä vaikka itse sanonkin.
Tofu-pinaattilasagne
Tofutäyte
1 sipuli
1 pkt tofua
500 g tomaattimurskaa
3 rkl soijaa
3 rkl ketsuppia
2 tl sokeria
basilikaa
mustapippuria
paprikaa
Pinaattitäyte
200 g pinaattia (pakaste)
200g raejuustoa
2 dl emmentaljuustoraastetta
juustoraastetta
Pilko sipuli ja tofu. Paista pannulla öljytilkassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua hetki. Valmista pinaattitäyte sekoittamalla kaikki keskenään. Levitä vuuan pohjalle vähän tomaattitäytettä ja lado lasagnelevyt sen päälle. Lasagnelevyjen päälle täytettä ja taas lasagnelevyjä, täytettä ja levyjä, kyl te tiiätte!
Reilusti juustoraastetta päälle ja uuniin 200 astetta noin 45 min.
Kakarakriitikko
"Mitä tää vihree on?" -Sihtikurkku
Hyvin maistui molemmille. Lasagne uppoo aina. Amen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti