Hehe, mitä nimiä näillä ruuilla. Hankalaa keksiä hyvää kuvaavaa ruuan nimeä, josta tulisi ilmi suurin piirtein mitä ruoka sisältää ja joka kuulostaisi houkuttelevalta ja olisi sopivan lyhyt. Tästäkin meinasi tulla vuohenjuusto-kikherne-oliivipastavuoka. Vähän piti lyhentää. Tosin kotona tämä ruoka kulkee nimellä oliivipasta koska Sihtikurkku syö kaikkea missä on oliiveja. Ollaan siis brändätty tää oliiviseksi ja hyvin maistuu!
Tämä on tosi helppo ruoka. Ja nopeakin aktiivisella työnteon ajalla mitattuna, uunissa sitten muhii hieman pidempään. Ja niin kuin lähes kaikki nämä meidän kasvisruuat tuntuvat olevan, tämäkin on siitä hyvä, että voit tunkea sekaan liki mitä vaan kaapista löytyy mm. isot valkoiset pavut sopivat tähän tosi hyvin!
Vuohenjuustopastavuoka
1 sipuli
3 valkosipulia
1kg tomaattimurskaa
1 tlk kikherneitä
1 prk oliiveja
1 pkt vuohenjuustoa (sellanen pötkylä)
juustoraastetta
yrttejä
suolaa
sokeria
mustapippuria
0,5 kg täysjyväpastaa
Kaada nesteet oliiveista pois ja laita likoamaan hetkeksi veteen. Näin niistä lähtee turha suola pois. (Tämä ei siis ole pakollista.) Laita pastavesi kiehumaan. Keitä puoli kiloa pastaa samalla kun valmistat kastikkeen. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä hetken aikaa pannulla. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja oliivit ja reilu puolikas vuohenjuustopötkylästä ohuina siivuina. (Oliivitkin voi siivuttaa tai paloitella jos siltä tuntuu. Mainio tehtävä lapselle!) Anna muhia hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla, ripauksella sokeria ja mieluisilla yrteillä.
Sotke pastat ja kastike sekaisin ja kaada isoon vuokaan. Heittele päälle vuohenjuustosiivut ja halutessasi jääkaapista löytyneet juuston jämät raasteena. Laita 200 asteiseen uuniin n. 45 minuutiksi. Valmis!
Kakarakriitikko: "Tää on... tää on hyvää. Oliivit on parhaita." -Sihtikurkku
Tää Ahmatin syömisen kuvailu käy vähän tylsäksi. Hyvin maistui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti