Kasvissosekeitto, tuo kasvisruokien klassikko! Mahtava ruoka joka imee sisäänsä kaiken maailman kasvikset ja juurekset mitä sinne keksiikään tunkea! Hieman sulatejuustoa perään ja eikun syömään. Kasvissosekeitto on aika kevyttä, joten usein syödään keiton seassa raejuustoa, jotta saadaan vähän lisää proteiinia ja tänään kääräisin vielä nopsat kakkarat keiton kylkeen.
Kaurakakkarat
2,5dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
suolaa
1 tl sokeria
50 g sulatettua rasvaa
2 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu rasva ja lopuksi maito. Taikina on aika löysää, mutta lusikoi kakkarat pellille ja taputtele kostutetulla kädellä tasaiseksi. Paista 225 asteessa n. 10 min.
Kasvissosekeitto
4 porkkanaa
2 keskikokoista bataattia
6 keskikokoista perunaa
sipuli
1 kasvisliemikuutio luomu
3/4 pkt koskenlaskija voimakas
Kuori ja paloittele juurekset. Porkkana pienimmäksi, peruna sitten ja bataatin saa jättää aika isoiksi lohkoiksi. Lisää keitinveden sekaan kasvisliemikuutio. Keitä kypsiksi. Ota kattila liedeltä ja kaada ylimääräinen keitinvesi kulhoon. Soseuta ja lisää keitinvettä tarvittaessa jos tulee liian tönkköä. Laita sosekeitto takaisin liedelle ja paloittele sulatejuusto sekaan. Sekoittele pienellä lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Valmis!
Kakarakriitikko: Alkuun ei meinannut Sihtikurkulle maistua millään, mutta kun lisättiin lihapullan paloja keittoon niin silloin se olikin tosi hyvää. Ahmatti veteli keittoa aivan innoissaan, tykkäsi tosi paljon"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti