tiistai 13. tammikuuta 2015

Kolmen juuston tonnikalalasagne

Ihana, juustoinen ja rasvainen herkkulasagne on yksi meidän perheen lemppareista. Tehdään lasagne usein quornista, pinaatti-tofuseoksesta tai tonnikalasta. Tällä kertaa Mies toivoi tonnikalaa, joten sitä sitten täytyi laittaa.
Tämä tonnikalalasagne syntyy muuten myös ihan yhdestäkin juustolaadusta, mutta koska kaapista löytyi jämiä niin tästä tulikin kolmen juuston versio! Mä oon vähän sellanen jämäjemmari ja koitan aina tunkea kaikki mahdolliset ylijäämät vielä hyötykäyttöön.




Tonnikalalasagne

Tomaattikastike

1 sipuli
1 paprika
1 kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
1 kg tomaattimurskaa
2 tlk tonnikalaa
1 pieni prk(50g) kapriksia
3 tl sokeria
basilikaa
suolaa
mustapippuria

Juustokastike

öljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
3 dl punaleima emmentaljuustoa
1 dl parmesaania

Silppua sipuli ja muut kasvikset. Kuullota sipulia ja valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää kasvikset ja sekoittele hetki. Lisää muut tomaattikastikkeen ainekset ja jätä hautumaan juustokastikkeen valmistuksen ajaksi.

Kaada teflonpannuun öljy ja kuumenna. Lisää jauhot ja sekoittele hetki, mutta ei saa ruskistua. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraasteet ja sekoittele kunnes ne ovat sulaneet.

Kokoa sen jälkeen lasagne. Pohjalle tomaattikastiketta, sitten levyjä, sitten tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Taas toinen kerros levyjä joiden päälle tomaattikastiketta ja juustokastiketta jne. Lasagnen päälle heittelin vielä kolmatta juustoa eli goudasiivuja. Sitten uuniin muhimaan 225'C n. 45 minsaa. Syömään!


Kakarakriitikko: Sihtikurkku pyöri lasagnen valmistuksen aikana ympärillä kehumassa tuoksuja ja ulkonäköä. Ekana päivänä maistui hyvin, mutta seuraavana päivänä jo mietti, että tykkää kyllä mummon jauhelihalasagnesta kyllä enemmän.
Ahmatti söi oikein hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti