perjantai 2. tammikuuta 2015

Tyrnipanacotta

Ostin pari viikkoa sitten tyrnimehua jääkaappiin ja siellä se on odottanut kiltisti inspiraatiota. Nyt uudenvuoden kunniaksi päätin duunata meille aikuisille tyrnipannacotat jälkkäriksi, kun kokkailtiin Miehen kanssa lasten nukkumaanmenon jälkeen. Tämä jälkkäri on siitä hyvä, että sen voi tehdä jo päivällä valmiiksi ja sitten vaan heittää päällysteet ja koristeet pinnalle ennen tarjoamista.

Syötiin muuten pääruualla Miehen tekemää aivan taivaallista linssimuhennosta. Pitää laittaa senkin resepti kunhan kerkiän naputella. Parasta muhennosta mitä olen ikinä linsseistä syönyt!

Takas asiaan: Tyrnihän on superterveellinen marja, joka kyllä vähän jakaa mielipiteitä. Kaikki eivät tykkää sen vahvasta mausta, mutta musta se on ihanan raikas. Sen takia se sopiikin hyvin tähän kermaiseen jälkkäriin, josta tyrnin ansiosta tuli aivan täydellinen lopetus aterialle. Maistui kevyeltä ja raikkaalta! Njam! Tästä reseptistä tulee neljä reilua annosta!


Tyrnipannacotta

2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 dl tyrnitäysmehua (makeuttamaton)
1 1/2 dl sokeria
2 liivatelehteä
2 dl bulgarian jugurttia

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Kaada sokeri, mehu ja kerma kattilaan ja keittele tasaiseksi, eli kunnes sokeri on sulanut. Vispaa jogurtti sekaan. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja sulata nekin seokseen. Älä kiehuta, eli höyryävän kuuma seos riittää, ei saa kuplia. Kaada maljoihin ja nosta kylmään jähmettymään. Ennen tarjoilua koristele mieleiseksi. Itse laitoin pieneksi silpuksi paloiteltua hunajamelonia, pistaasirouhetta ja lorauksen tyrnimehua!

Ilman koristeita


 Kakarakriitikko: Sihtikurkkukin pääsi maistelemaan seuraavana päivänä, kun meillä odotti kaksi annosta jääkaapissa. Laitettiin granaattiomenansiemeniä päälle ja uskomatonta kyllä maistui! "Tää on aika hyvää!". Mihin seinään mä vedän raksin?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti